Soğuk günlerde içimizi ısıtan, lezzetiyle damaklara keyif veren kremalı mantar çorbası, klasik bir tarifle sofralarınıza geliyor! Mantarın doğal aromasıyla zenginleştirilen bu çorba, pürüzsüz dokusu ve kremanın kattığı yoğun lezzetle favoriniz olacak. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelecek bu leziz çorbayı evinizde kolaylıkla hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
MALZEMELER
400 gram mantar (ince dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su veya sebze/tavuk suyu
1 bardak krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam rendelenmiş hindistan cevizi (isteğe bağlı)
NASIL YAPILIR
Tereyağı ve zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyip yüksek ateşte suyunu salıncaya kadar pişirin.
Unu mantarlara ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika kızartın. Bu çorbayı koyulaştıracaktır.
Sıcak suyu veya sebze/tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmayı önlemek için çırpma teli ile karıştırın. Kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra ateşi azaltın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak rendelenmiş hindistan cevizini ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş kremayı ekleyip karıştırın.
Çorbayı orta ateşte 5-10 dakika daha pişirin, koyulaşınca ocaktan alın.
Sıcak servis yapın. İsteğe göre taze çekilmiş karabiber, kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.